ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΡΑΤΗΣΗ
ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Αναρωτιέσαι πώς ζούσαν στους προϊστορικούς οικισμούς; Στο Ακρωτήρι θα έχεις την ευκαιρία να δεις τη σπουδαιότερη αρχαιολογική ανακάλυψη της Ανατολικής Μεσογείου έναν προϊστορικό οικισμό, που πρωτοκατοικήθηκε γύρω στο 4500 π.Χ.

Ο αρχαιολογικός χώρος είναι πλήρως προσβάσιμος ενώ διαθέτει βιοκλιματικό στέγαστρο. Ο οικισμός προκαλεί στους αρχαιολόγους δέος εξ αιτίας της άριστης πολεοδομικής του οργάνωσης, το αποχετευτικό του δίκτυο, τα περίτεχνα πολυόροφα κτήρια του με τον έξοχο τοιχογραφικό διάκοσμο. Η πλούσια επίπλωση και οικοσκευή μαρτυρούν για τη μεγάλη του ανάπτυξη του οικισμού και την ευρωστία των κατοίκων του.

Τα ηφαιστειακά υλικά που κάλυψαν την πόλη τον 17ο π.Χ. αιώνα προστάτευσαν ως σήμερα τα κτήρια και το περιεχόμενό τους, όπως έγινε και στην Πομπηία.

ΝΕΑ ΚΑΜΕΝΗ

Με ένα μικρό καραβάκι ο επισκέπτης μπορεί να πάει στο νησάκι της Νέας Καμένης , στο κέντρο σχεδόν της κυκλικής περιμέτρου που σχηματίζεται από την Σαντορίνη, τη Θηρασιά και το Ασπρονήσι. Στη Νέα Καμένη θα δείτε ατμίδες να βγάζουν ατμό από τα έγκατα της γης, ενώ μόλις πριν από 60 περίπου χρόνια σχηματίστηκαν τα πιο πρόσφατα εδάφη του, κατά την έκρηξη του 1950. Δίπλα ακριβώς, η Παλαιά Καμένη είναι το νησί που σχηματίστηκε πριν από 2.000 χρόνια περίπου, κατά την έκρηξη του 47 μΧ.

Το καραβάκι συνήθως κάνει στάση και στην Παλαιά Καμένη όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν τα θερμά ιαματικά νερά με το κιτρινωπό, λόγω του θείου, χρώμα.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Τα Δωμάτια Μας

Ανακαλύψτε τα δωμάτια του Veranda View και απολαύστε τη διαμονή σας

ΚΑΣΤΕΛΙ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

Ο παραδοσιακός οικισμός του αποτελούσε ένα από τα καστέλια του νησιού, καθώς στους μεσαιωνικούς χρόνους τα σπίτια χτίζονταν το ένα δίπλα στο άλλο ώστε οι κάτοικοι να προφυλάσσονται από τους πειρατές.

Το Καστέλι του Εμπορειού της Σαντορίνης είναι το πιο καλά διατηρημένο από τα υπόλοιπα τέσσερα καστέλια του νησιού. Δημιουργήθηκε από τους Ενετούς κυρίαρχους της Σαντορίνης περί τον 15ο αιώνα και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σαντορίνης.